علی اصغر امانیان مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: هم اکنون پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن در این شهرستان فعالیت دارند که ۲۵ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری شامل انواع فیل ماهی، سیبری و ازون برون در یک دهه اخیر در این مراکز پرورشی رهاسازی شده است.
او افزود: با کمک استانهای شمالی کشور کار استحصال خاویار با تهیه زیر ساختهای مورد نیاز در محل مزرعه پرورش ماهیان خاویاری آقای هواخواه از نخستین پرورش دهندگان خاویار در استان خراسان رضوی انجام شد و به دنبال ایجاد یک مرکز استحصال با توجه به حجم ماهیان خاویاری در منطقه هستیم.
طرح مجتمع پرورش ماهیان خاویاری سبزوار نیز با استفاده از آب رودخانه کالشور به ظرفیت نهایی سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار در دست ساخت است.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار ادامه داد: با هدف تکمیل زنجیره ارزش و حمایت از تولید آبزیان، کارخانه تخصصی تولید خوراک کنسانتره آبزیان در شهرستان راه اندازی شده است و نیز یک کارخانه فرآوری آبزیان در ماه آتی وارد خط تولید میشود.
شهرستان سبزوار با تولید سالانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی استان خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سال های گذشته همواره رتبه نخست تولید شیلات در این استان را کسب کرده است.
این شهرستان همچنین در حوزه تولید ماهیان خاویاری در خراسان رضوی پیشگام است و هم اکنون پنج واحد پرورش خاویار در این شهرستان فعال است که تولیدات آنها علاوه بر عرضه در بازار داخلی به کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
ناصر کرمی راد مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات نیز گفت: هم اکنون ۱۷۷ مزرعه در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعالیت میکنند که ۱۴۷ مزرعه دارای پروانه هستند و ۳۰ مزرعه نیز در قالب طرح مشاغل خانگی در سطح کشور به تولید ماهیان خاویاری مشغولند.
او افزود: پارسال ۱۶ تن خاویار پرورشی در سطح کشور استحصال و سه هزار و ۲۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد که با صدور این اقلام ارزآوری خوبی نصیب کشور شد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ادامه داد: سازمان شیلات، توسعه پرورش ماهیان خاویاری را با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مورد توجه قرار داده است که در همین راستا در مرحله دوم طی بازه ۱۰ ساله، بستهای سرمایه گذاری طراحی شده که دستاورد آن تولید ۲۰ هزار تن گوشت و ۱۴۰ تن خاویار خواهد بود.